Färjestad utbuat av fansen efter mardrömsstarten 0–3

Publicerad 2021-11-18

KARLSTAD. Ödesveckan för Färjestad startade på sämsta tänkbara sätt med 0–3 efter första perioden mot Malmö.

0–2 efter första och tredje skottet mot mål och efter 2.49 spelat av matchen.

– Det var inte okej någonstans, det var tuffa 20 minuter efter ett uppehåll och blev ödesdigert och håller inte, säger huvudcoachen Johan Pennerborn.

Färjestad BK

Färjestad har tre hemmamatcher på fyra dagar och mycket avgörs var det storsatsade laget tar vägen.

Slutresultatet 2–3 innebar sjätte raka förlusten för Färjestad efter det tidiga tunga underläget mot Malmö.

Hemmasupportrarna buade och gjorde gester mot sina spelare när de lämnade isen för första periodpausen.

Kritisk till spelarna

Johan Pennerborn hängde också ut enskilda spelare efter de tre snabba baklängesmålen.

– Jacob de la Rose gick omkull vid första målet och vi blev slagna på hemruschen. Mattias Göransson hamnade på fel sida i boxen vid andra målet. Mikael Wikstrand skulle gjort ett bättre jobb vid tredje målet och Dominik Furch skulle haft den pucken. Det behöver bli betydligt bättre. 0–3 på första perioden är ohållbart, säger Johan Pennerborn.

Emil Sylvegård rakade in pucken frispelad till öppet mål efter 1.32, Magnus Pääjärvi direktsköt i powerplay efter 2.40 och gjorde sitt första mål i tredje matchen efter återkomsten. Johan Olofsson drev in mot mål och utökade till 3–0 efter 13.20.

Stor press på laget

I måndags fick general managern Peter Jakobsson sparken och ersattes av Rickard Wallin som sportdirektör.

Enligt uppgifter till Sportbladet har spelarna ställt sig bakom att behålla Johan Pennerborn i båset och trycket ligger nu på dem att stå upp för det valet.

I den andra perioden reducerade Jacob de la Rose till 1–3 efter 1.45 och Daniel Viksten gjorde ytterligare ett hemmamål på straff till 2–3 efter 8.34. Det fanns också många chanser i de två sista perioderna till en kvittering.

Malmö hade fem förluster på sex matcher inför det här krismötet mellan de två storsatsande lagen.

På lördag väntar Rögle hemma och på söndag Luleå hemma för Färjestad.