Leksand bröt förbannelsen mot Örebro

Jubileum för Jon Knuts

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Leksand vände och vann mot Örebro – för första gången på sex år.

En mardrömsmotståndare?

– Nej. Men vi såg det som en morot eftersom de var det enda laget i serien vi inte hade slagit än, säger Jon Knuts till Sportbladet.

Leksand hade inte vunnit en match mot Örebro sedan den 15 januari 2015. De hade tolv raka nederlag bakom sig och senast förlorade de hemma med hela 1–5.

Nu kom de till Örebro med fyra raka segrar i ryggen – den längsta segersviten sedan avancemanget till SHL 2019 – och skrämde iväg spöket med en 2–1-seger.

Jon Knuts, som dagen till ära firade 600 matcher i Leksandströjan, håller förvisso inte med om bilden av Örebro som en mardrömsmotståndare.

– Nej, det är något som media har målat upp. Det har varit jämna matcher mot dem, bortsett från senast. Men vi såg det som en morot eftersom de var det enda laget i serien vi inte hade slagit än. Så det var väl på tiden, säger 30-åringen.

Bästa upplagan av Leksand

Lagkaptenen Patrik Zackrisson sköt det matchavgörande 2–1-målet från nära håll i en match som andades slutspelshockey.

– Det håller jag med om. Det handlar om att vinna alla närkamper där ute. Det var en rolig match att spela med mycket känslor. Då känns det extra skönt att vinna, säger Knuts.

Du har gjort 600 matcher för klubben, har du spelat i en bättre upplaga av Leksand?

– Nej, det har jag inte. Definitivt inte. Vi har en helhet och ett grundspel som alla håller sig till. Fyra väl fungerande femmor som alla chippar in med det man är bra på. Vi har en tro på det vi gör, det genomsyrar hela föreningen ända från högsta höns. Det känns som att det var länge sedan det var så.

”Ingen vill möta oss i ett slutspel”

Leksand har nu vunnit nio av de tio senaste bortamatcherna och bytte plats med Örebro på sjätte plats i tabellen.

Är ni ett lag som ingen vill möta i ett slutspel?

– Nej, det tror jag nog inte. Vi spelar en bra hockey, vi utmanar alla lag och i mångt och mycket är vi spelförande även på bortaplan. Vi tar det match för match och får se var det slutar. Men vi har definitivt ambitionen att vara topp sex, säger Jon Knuts.

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!