Lundqvist stängs av efter knätackling

Får en match

Av: Emelie Fredriksson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Joel Lundqvist fick matchstraff för en knätackling på Leon Bristedt.

Nu meddelar disciplinnämnden att man stänger av Frölundastjärnan en match.

Det var i slutet av den första perioden i lördagens match som Frölundas kapten Joel Lundqvist tacklade Röglestjärnan Leon Bristedt.

Bristedt blev liggandes på isen samtidigt som Lundqvist fick matchstraff. Röglespelaren fortsatte sedan matchen, som han trots allt fick avbryta efter en ny smäll i slutet.

– Att det är en knätackling är ingenting att snacka om, men matchstraff är för hårt. Det är en tvåa eller två+två. Bristedt gör en farlig manöver och det är en knätackling, men inget matchstraff, sa C Mores expert Niklas Wikegård i går.

Riskerar straff

Nu står det klart att Lundqvist stängs av en match.

”Det är fråga om en vårdslös bensvepning”. ”Stor skaderisk”. ”I mildrande riktning beaktas att armarna inte används i någon betydande utsträckning”, listar disciplinnämnden faktorerna vid straffmätningen.

– Besviken och frustrerad igår på att jag fick matchstraff, och den känslan har bara förstärkts efter jag sett bilderna. Han spelade i efterföljande powerplay, sa Lundqvist efter anmälan.

Även Örebros Glenn Gustafsson stängs av efter en slewfoot på Skellefteås Jonathan Pudas. I hans fall blev det två matcher.

Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE