Femte raka bortaförlusten för Frölunda

”Det är nästan lite komiskt över det”

Publicerad 2023-10-12

Det vill sig inte för Frölunda på bortaplan.

Borta mot Skellefteå blev det 0–3 efter en andraperiod där hemmalaget satte två mål.

– Det är icke godkänt, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg i TV4 Plays sändning.

Frölunda HC

Siffrorna är minst sagt dystra.

0–3 borta mot Skellefteå innebär att Frölunda alltjämt inte har vunnit på fem försök på bortais.

Man började dock i ett högt tempo och imponerade i den första perioden men utan att hitta rätt. Samtidigt mäktade Skellefteå endast med två skott på mål under matchens första 20 minuter.

Men sedan skulle det ta fart för hemmalaget.

Två snabba mål

Västerbottningarna öste på och sju minuter in i andra perioden skickade Oskar Nilsson in sitt första mål för säsongen när han satte 1–0.

Fem minuter senare var det ytterligare en hemmaspelare som skulle göra sitt första. Filip Sandberg fick in pucken över mållinjen efter en stökig situation framför Lasse Johansson i Frölundas mål.

– Nu tror jag Roger Rönnberg och resten av ledarna är riktigt irriterade, säger TV4 Plays expert Niklas Wikegård i sändningen.

”Mjukt petande försvarsspel”

Henrik Tömmernes tappade pucken bakom egen målbur och den letade sig upp framför Johansson. Samtliga Frölundaspelare var runt pucken i kamp med tre Skellefteåspelare men trots det fick Filip Sandberg tag på den och skickade in den i nät.

– Det är sällan man ser ett så mjukt petande försvarsspel och så blir det en liten fjutt in i mål. Det är nästan lite komiskt över det där, säger Wikegård.

Även i tredje perioden fortsatte det att grina illa för Frölunda. Skellefteå vann med 3–0 efter att Axel Sandin-Pellikka gjort mål i powerplay.

– Vi är för mjuka i andraperioden och förlorar jättemånga kamper, säger Rönnberg.