Andersson frälste Calgary med soloräd

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Skånsk briljans var skillnaden i första mötet mellan Calgary och Dallas i natt.

Rasmus Andersson från Malmö prickade redan i slutet av andra perioden in den avgörande 3–2-pucken efter en utsökt soloräd och ett ännu mer utsökt skott.

– Riktigt skönt såklart, säger den 23-årige backen.

Dallas, en av supermakterna i den västra NHL-konferensen, hade svårt att skaka av sig rosten från det långa pandemi-upphållet under första veckan i bubblan i Edmonton – och det började inget vidare i den inledande ronden i åttondelsfinalen mot Calgary i natt heller.

Flames gick tämligen enkelt upp i 2–0-ledning i första perioden efter två mål av Dillon Dube, det ena på assist från Mikael Backlund och det andra från Erik Gustafsson.

– Vi spelade riktigt bra i första perioden, men blev lite i sämre i andra, säger Rasmus Andersson när vi når honom efteråt.

Ja, då lyckades Stars också utjämna och såg ut att vara på väg att ta över föreställningen.

Fick till en pärla

Fyra minuter innan andra pausen klev dock just Rasmus Andersson in i handlingen. Han fick pucken i egen zon, stack iväg i en soloräd längs högerkanten, passerade offensiv blå och avlossade hårt uppvaktad en pärla som smet in precis innanför bortre stolpen.

– Riktigt skönt såklart, fortsätter den 23-årige Malmö-sonen.

Foto: JASON FRANSON / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JASON FRANSON / TT NYHETSBYRÅN

– Det var överhuvudtaget lyckat att vi kom in med ledning trots att vi inte spelade så bra i mittperioden. I tredje stod vi för en riktigt stabil defensiv insats.

Just därför blev det inga fler mål, trots en tidvis vild Dallas-forcering, och Flames har sålunda skaffat sig 1-0-ledning i serien.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!