Rögle straffade Oskarshamn

Publicerad 2020-10-08

Lika med fyra minuter kvar.

Då avgjorde lagets skyttekung Dennis Everberg – och Rögle bortabesegrade Oskarshamn.

Rögle behåller sin topplacering i SHL. Detta tack vare lagets bortaseger mot Oskarshamn med 3–2.

Med ett skott från blå linjen spräckte Eric Gelinas nollan, hans tredje mål för säsongen. Och åttonde poäng på fem matcher, förra säsongen gjorde kanadensiske backen 18 poäng på 36 matcher för Ängelholmsklubben.

Knappa tre minuter före första periodpausen kom hemmalaget tillbaka. Olli Palola satt i utvisningsbåset för tripping, då tog Tyle Kelleher sig smidigt fram och förbi försvararna och satte kvitteringen läckert.

Mittperioden blev lik den första. Rögle tog ledningen, den här gången efter 54 sekunder via Anton Bengtsson, och Oskarshamn kvitterade i power play. Återigen var det Kellehers avslut som hittade nätet bakom Johan Gustafsson.

”Stod lite snett”

Men i den tredje stannade det efter Rögles mål. Som var en straff med mindre än fyra minuter kvar av ordinarie matchtid. Dennis Everberg tog hand om den och satte pucken högt med en backhand.

– Han stod lite snett målvakten, så jag får tacka honom. Det är de här matcherna man ska vinna om man vill ligga i toppen, Oskarshamn är inget dåligt lag. Det är väldigt skönt att vi kan vinna, säger Rögles matchvinnare till C More.

3–2-seger för Rögle som ligger fyra i SHL, och Oskarshamn är tabellåtta.