Bojkotten på Hovet avblåst

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Fansen till Djurgården och AIK har sedan början av december tillbaka bojkottat kiosker och barer på Hovet.

Detta till följd av för höga priser på arenorna, enligt supportarna.

Men nu är bojkotten över meddelar supporterföreningarna i ett pressmeddelande.

Sportbladet har tidigare rapporterat om supportrarnas missnöje över prissättningen på Hovet.

Såväl Djurgårdens som AIK:s supportrar utlyste i början av december en bojkott av kioskerna på Hovet och Globen i protest mot priserna på mat och dryck för besökarna.

– Att gå till Hovet på en match är ju dyrt som det är med tanke på parkering, kiosker med mera. Den som driver kioskerna gör ju precis allt för att suga ut vartenda öre från oss. Har man varit på Hovet så vet man att man blir skinnad varenda gång man besöker kioskerna. Sänk priserna och sälj mer verkar inte vara något som faller dom in, sa Black Armys ordförande Viktor Engquist till Sportbladet.

Menyn på Hovet med tillhörande priser.
Foto: Tomas Ros
Menyn på Hovet med tillhörande priser.

”Blåser av bojkotten”

Båda lagens supportrar har därefter träffat Stureplansgruppen Arena Catering, som är leverantör av mat och dryck i arenan, samt Stockholm Live.

Parterna har efter det diskuterat med varandra, Stockholm Live och ”SPGA” har presenterat ett antal åtgärder och de har lagt upp en plan för en framtida dialog, står det att läsa i ett pressmeddelande på Järnkaminernas hemsida där de meddelar att bojkotten är över.

”Järnkaminerna och AIK:s supportergrupper blåser nu av bojkotten av kiosker och barer på Hovet.
Vi är medvetna om att det knappast är några reapriser som nu införs, men en del alldeles för dyra styckespris ersätts av olika menyer och vissa produkter sänks. Vi gick in med förslag på större sänkningar och i vissa fall anser vi fortfarande att priserna är för dyra. Numera ligger dock i princip allt i nivå med priserna på Friends Arena och Tele2 Arena.” står att läsa i pressmeddelandet.

”Detta är inte över”

I pressmeddelandet passar de på att tacka respektive lags supportrar för deras stöd och engagemang den senaste tiden och fortsätter:

”Låt också detta vara vårt sätt att säga att bara för att vi blåser av bojkotten är detta inte över. Vi kommer alltid att ha ett vakande öga mot Stockholm Live och SPGA. Vi kommer se till att planen och löftena hålls, att dialogen blir starkare och att vi faktiskt kan påverka när det krävs.
Vi kommer aldrig tveka på att att använda supportrarnas kraft igen om det sker liknande höjningar eller avsaknad av dialog i framtiden.”

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!