Artnzen överkörd – sedan körde ÖHK över Luleå

Publicerad 2023-11-28

ÖREBRO. Mario Kempe knockade Jonas Arntzen ur matchen.

Sedan blev Luleåspelarna anklagade för att filma.

– De har några gubbar som ramlar lättare, svarar Linus Omark efter 5–2-förlusten mot Örebro.

Luleå HF

Örebros senaste hemmaseger kom den 21 oktober, efter det tre raka förluster i Behrn Arena och bara fem mål gjorda på de matcherna.

Nu blev det en efterlängtad seger, 5–2, mycket tack vare en stekhet Mathias Bromé som gjorde två mål.

Mötet med Luleå var länge en ganska sömning historia. Örebro hade just gjort 3–2 när målvakten Jonas Arntzen blev pååkt av Mario Kempe och då hettade det till. Kempe visades ut två minuter.

Anklagar Luleå för filmning

Arntzen ramlad omkull när han försökte resa sig men fortsatte ändå i målet. Men lite senare gick en tillsynes groggy Örebromålvakt rakt in i omklädningsrummet och lämnade över till Jhonas Enroth.

Sedan var det grinigt i slutet av mittperioden. Örebro drabbades av flera utvisningar och reagerade mot Luleå:

– Jag tycker de ramlar lätt i många situationer, svårt att göra något åt det, säger hemmabacken Gustav Backström i en pausintervju.

– Det har han (Gustav) nog helt rätt i, säger Mathias Bromé när han får samma fråga.

Linus Omark håller inte med.

– Nej, det får stå för honom. Men de har några gubbar som ramlar lättare än oss... inget jag vill lägga energi på. Men vi står upp, säger han.

Fick äntligen göra mål i powerplay

Efter 15 minuter hade Örebro bara ett skott mot mål – men två i ribban.

Först Jonathan Lekkerimäki i inledningen och sedan William Wikman efter just 15 minuter och på returen av sitt eget ribbskott kunde Wikman stöta in ledningsmålet.

Assist på målet gick för övrigt till återvändaren Niklas Nilsson.

– Skitkul att vara här, saknat att spela inför de här goa fansen, säger Nilsson i en pausintervju.

På tal om återvändare. Luleås kvittering några minuter senare kom genom förre Örebrobacken Marcus Hardegård.

Örebro tunga trend på sistone hänger delvis ihop med ett väldigt svagt powerplay. Bara ett mål i numerärtöverläge under de åtta senaste matcherna. Nu blev det utdelning där genom Mathias Bromé.

Men när Örebro drog på sig ett lagstraff gjorde Luleå 2–2 i samma spelform genom Brendan Shinnimin.

I tredje perioden punkterade Örebro matchen, 3–2 blev 5–2, genom två stycken tvåmålsskyttar, först Mathias Bromé sedan William Wikman.