Galna sekunderna när Timrå skrällde och vann

Publicerad 2022-02-17

Allt hände i den första perioden mellan Leksand och Timrå.

Fem mål gjordes, varav fyra av dem på 40 sekunder. Det har aldrig tidigare hänt i SHL:s historia.

– Jag har aldrig varit med om något liknande, säger Timrås Robin Alvarez till C More efter den första perioden.

Leksands IF

Fyra nätrassel på 40 sekunder. Ja, allt gick in bakom målvakterna i den första perioden mellan Leksand och Timrå. Det var bottenlaget Timrå som satt i förarsätet och hade ledningen med 3–1 efter den galna sekvensen. Det var även den kortaste tiden mellan fyra mål som gjorts sedan 1979, då var det fyra mål på 51 sekunder.

Med 57 sekunder kvar av perioden fick Robin Alvarez en utvisning – från sitt egna bås. I det efterföljande powerplay tog det bara nio sekunder innan Max Veronnaeu reducerade genom att göra sitt andra mål för kvällen. Det gjorde Robin Alvarez rasande – som inte höll tillbaka i pausintervjun.

– Så fruktansvärt dålig nivå, fy fan. Jag frågade vad han skriker om och jag fick en tvåa... om det ska vara nivån, säger en märkbart ilsken Robin Alvarez till C More.

Viktiga poäng i bottenstriden

Timrå utökade ledningen till 4–2 men Leksand lyckades fixa en reducering sent i den andra perioden.

Tredje perioden blev en rysare där Leksand pressade på för en kvittering. Men Timrå höll undan och utökade ledningen till 3–5. Sebastian Hartmann satte sedan spiken i kistan i öppet mål.

Timrå lyckades ta tre blytunga poäng och nu är det upplagt för en superrysare i botten av tabellen inför slutskedet av säsongen.