Skellefteå vann sanslösa semifinalen – avgjorde i sudden

GÖTEBORG. Fullträffar i mängder, ett märkligt självmål och en sällan skådad rysare.

Semifinalen mellan Frölunda och Skellefteå hade allt och lite till och avgjordes passande nog i förlängning.

Stor hjälte blev Skellefteås Andreas Johnson i 7–6-segern.

De som var i Scandinavium lär nog inte glömma den här fredagskvällen i första taget.

En av dem är Andreas Johnson, den tidigare Frölundaspelaren, som avgjorde med fyra minuter kvar av den första förlängningsperioden.

– Det är nog den sjukaste matchen jag har spelat, säger Johnson.

Vad händer i huvudet när man avgör sådär?

– Det var lite svart. Men bara glädje, förlösande.

Andreas Johnson jublar efter avgörandet i Göteborg.

Målfest direkt

Första perioden blev en målfest, mittenakten likaså och i tredje perioden nådde rysaren ännu högre nivåer.

Sex minuter in i tredje hade Jonathan Johnson gjort 5–4 för gästerna och strax efteråt trodde Frölunda att de hade kvitterat.

Så blev det inte.

Efter en flera minuter lång videogranskning bedömdes Henrik Tömmernes ha sparkat pucken via målvakten Gustaf Lindvall och in i mål varpå målet dömdes bort.

”Folk är chockade”

Bara något byte senare blev det tekning i Frölundas zon varpå stjärnbacken Christian Folin skulle rensa. Men i stället för att skicka iväg pucken sköt han in den rakt i eget mål.

– Folk är chockade och förstår inte vad som har hänt, säger TV4 Plays expert Petter Rönnquist i sändningen.

Det dråpliga självmålet till trots – matchen fortsatte att vara högdramatisk.

Albin Sundin reducerade strax efteråt till 5–6 med sitt första SHL-mål i karriären och Frölunda tryckte på för en kvittering.

Sen kvittering

Med två minuter kvar kom den när Frölunda hade tagit ut målvakten Lasse Johansson. Mikael Ruohomaa sköt ett direktskott som ställde Gustaf Lindvall i målet – och matchen gick till förlängning.