Redhawks bröt serieledarnas svit

Uppdaterad 2013-11-30 | Publicerad 2013-11-29

”Fredagskväll uppe i den här hålan. Då kan vad som helst hända”, konstaterade Malmötränaren Mats Lusth efter 48 utvisningsminuter i den första perioden mot Karlskoga.

Malmö bröt sedan serieledarnas åtta matcher långa segersvit genom att vinna med 5-3.

Det började redan efter 45 sekunder när Karlskogas Daniel Wessner, som är hockeyallsvenskans mest utvisade spelare, och Malmös nye back David Liffiton åkte ut för roughing.

Sedan fortsatte utvisningarna att dugga tätt i matchen mellan Karlskoga och Malmö.

När det första perioden var över hade 48 utvisningsminuter delats ut.

Malmös tränare Mats Lusth var dock inte förvånade över de heta känslorna.

– Fredagskväll uppe i den här hålan. Då kan vad som helst hända, sa han till S24 med ett leende inför den andra perioden.

Ryckte i andra perioden

Där tog hans Malmö snabbt ledningen med 2-1 genom Björn Svensson och i mitten av perioden ökade Daniel Viksten på till 3-1.

Lagen hade då lugnat sig och i de två sista perioderna delades bara sex utvisningar ut.

För Karlskoga hjälpte det inte att tvillingarna Pathrik och Ponthus Westerholm låg bakom tre mål mot sin förra klubb. Malmö kunde till slut vinna med 5-3 efter att Svensson punkterat matchen i tom bur.

– Det var mycket utvisningar i första åt båda hållen. Sedan blev det mer spel i andra och tredje. Det var en halvgrisig match, men tre poäng till oss, säger Malmöforwarden Robin Alvarez till S24.

Björklöven fortsätter att plocka poäng. Kvällens 4-0-seger mot Almtuna var tabellfemmans tionde vinst på elva matcher.

Timrå är indragna i bottenstriden efter att endast ha mäktat en trepoängare på de sju senaste matcherna. Mot Oskarshamn blev det vare sig några mål eller poäng. Backarna Fredrik Styrman och Russel Moyer gjorde målen i IKO:s 2-0-seger.

Mora tog ledningen två gånger om, men det hindrade inte Västerås från att ta sin femte raka vinst. Segersiffrorna skrevs till 3-2.