NHL-SVEPET: Gav en pik efter maktdemonstrationen

Publicerad 2024-04-04

NEW YORK. Dallas Stars är utan tvekan hetast i NHL veckorna innan slutspelsstarten konstaterar vi i nattens svep.

NATTENS MAKTDEMONSTRATION

Var det någon som skulle kunna klippa av Dallas Stars sju matcher långa segersvit var det väl Edmonton Oilers.

Trodde somliga.

Men det kunde de verkligen inte. Texas-stjärnorna körde över gästerna från Alberta och vann med 5-0 – efter fyra mål inom loppet av sex minuter i andra perioden.

Det kan man kalla styrkebesked – i rätt tid.

Jake Oettinger.

– Vi får kanske inte så mycket cred, för vi befinner ju oss inte i Toronto eller New York, men vi har en riktigt fin blandning av unga och gamla spelare och ser verkligen fram emot det som väntar, säger målvakten Jake Oettinger, som stoppade 35 skott och höll säsongens tredje nolla.

Med denna åttonde raka seger drar Stars ifrån i toppen av Central-divisionen och har dessutom bara en poäng upp till New York Rangers på förstaplatsen i sammanlagda tabellen.

NATTENS KLUBBREKORD

Nikita Kutjerov assisterade till tre mål när Tampa nöp till Maple Leafs med 4-1 i Toronto.

Därmed rycker han inte bara i toppen av poängligan. Han slog också sitt eget klubbrekord från 2018-2019.

– Naturligtvis visste jag att jag kunde slå rekordet och det känns bra att ha gjort det, säger han.

Leafs hade kunnat ”clincha” en slutspelsplats om de bara tagit en poäng men det blev det alltså inget med, men Auston Matthews avancerade ytterligare ett snäpp i jakten på 70 mål. Han står nu på 63.

Även Victor Hedman prickade in ett mål och har nu gjort 13 den här säsongen.

NATTENS VIKTIGASTE SEGER

LA Kings hade kniven på strupen efter tre raka förluster. Om de förlorat även nattens hemmamatch mot Seattle skulle positionen på sista wild card-platsen i västra tabellen vara allvarligt hotad.

Men de gjorde vad de skulle, vann med 5-2 och har nu ett försprång a fem poäng ner till St Louis under strecket.

Adrian Kempe gjorde ett mål – det 24:e för säsongen – och Viktor Arvidsson svarade för två assist. Samtidigt stod Andre Burakovsky för ett av gästernas tröstmål.

Isens kung var dock Trevor Moore, som fullbordade ett hattrick.

NATTENS SENA AVGÖRANDE

Vancouver vann som väntat borta mot Arizona, men det satt hårt åt. I mitten av tredje perioden kvitterade hemmalaget den 1-0-ledning Quinn Hughes hade ordnat i första – och först när två minuter återstod kunde Conor Garland avgöra.

Elias Pettersson tog sig in i protokollet med en assist.

NATTENS SVENSKAR

Jesper Bratt, New Jersey Devils

– Stod för två av vinterns vackraste framspelningar på Garden. Dessutom var han en av få som inte slogs…

Victor Hedman, Tampa Bay Lightning

– Pricksköt in säsongens trettonde fullträff i Toronto.

Adrian Kempe, LA Kings

– Bidrog i hög grad till Kings kanske viktigaste seger för säsongen med ytterligare ett mål.