Publicerad:

Kaxiga passningen till Djurgården: Tvingas kvala

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:

Nya HV-tränaren Nicklas Rahm är säker i sitt tips: Djurgården tvingas kvala för att vara kvar i SHL.

Men får mothugg av Dick Axelsson:

– Klart det är extra tändvätska för oss och HV har väl inte heller rosat marknaden, säger stjärnforwarden.

Med två veckor kvar till SHL-starten börjar allt fler tips om hur tabellen ska sluta att ramla in. En som tagit ställning i botten av tabellen är HV:s nya huvudtränaren Nicklas Rahm. 

När han av Sportbladet får frågan vilka två lag som tvingas kvala för fortsatt existens kommer svaret snabbt: ”Oskarshamn och Djurgården”. 

Att Djurgården, som var SHL:s formstarkaste lag under andra halvan av förra säsongen, tippas en bit ner i tabellen är ingen överraskning – men att laget ska tvingas kvala är långt ifrån någon utbredd uppfattning. 

Men Rahm står på sig och motiverar sitt val så här: 

– Jag tycker det är väldigt svårt att se några tydliga kandidater. Men som det ser ut nu är det de här två, sedan kan det hända mycket under resans gång men just nu ser de här två lagen ut som de två kandidaterna. Det finns andra kandidater naturligtvis, men du ville ha två stycken och då får du dem. 

”HV har inte rosat marknaden”

En som inte alls håller med Rahm är djurgårdsforwarden Dick Axelsson, som i går gjorde säsongsdebut i matchen mot Brynäs i SKoda Trophy. En turnering som Sportbladet sänder: 

– Sanningshalten känns inte så stor, tycker jag, men kul att han (Rahm) tänker på oss i någon bemärkelse i alla fall. Sedan är det bara att konstatera att han har fel och att det är upp till oss att bevisa 

Är det extra tändvätska för Djurgården inför säsongen?

– Klart det är tändvätska, absolut. HV har väl inte heller rosat marknaden. Men det är vad det är. Någon måste vara där också (på kvalplatserna) och det är bara upp till oss att bevisa att han har fel. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: