Johnson ”snuvades” på första målet – vann ändå

Publicerad 2023-11-25

Andreas Johnson var jublande glad då han trodde att han hade gjort sitt första mål för Skellefteå.

Men målet dömdes bort.

Skellefteå och Johnson fick dock jubla till slut då Modo besegrades med 4–1.

Det var i slutet av andra perioden som Andreas Johnson bröt in mot mål och avslutade.

Lassi Lehtinen räddade pucken, såg ut att ha kontroll på den medan Skellefteåspelarna försökte trycka in pucken över mållinjen. Domarna dömde bort målet men en som var säker på att den var inne var Johnson och på tv-bilderna syntes Skellefteås stjärnförvärv jubla rejält på bänken.

Situationen videogranskades i flera minuter men när väl beslutet kom stod det klart att det inte blev något mål och Johnson fick dra ner på smilbanden.

För resultatet spelade det dock mindre roll.

Drömstart

Skellefteå fick en drömstart på matchen då Måns Forsfjäll satte sitt första mål för säsongen redan efter 28 sekunder. En ledning som Filip Sandberg utökade senare i perioden.

3–0 satte man i tredje perioden när Axel Sandin Pellikka, som så många gånger förr den här hösten, gjorde mål i powerplay.

Till slut vann Skellefteå med 4–1 och tog sin tredje raka seger.

– Vi är det bättre laget i det stora hela. Vi är värda tre poäng, säger Skellefteås Max Lindholm i TV4 Play.