Populära SHL-spelaren slutar: ”Tufft”

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

Trotjänaren och fansfavoriten slutar som spelare.

Kalle Olsson har spelat näst mest SHL-matcher för Örebro.

– Det var ett tufft beslut, säger 34-åringen.

Kalle Olsson kom som en ledande forward till Örebro säsongen 2012/2013.

Med 36 poäng (15 mål och 21 assist) på 51 matcher i hockeyallsvenskan och elva poäng (fem mål och sex assist) på tolv matcher i kvalserien var han med och spelade upp Örebro i SHL, han ingick i en kedja med kanadensaren Jared Aulin och Marcus Weinstock och de tre toppade den interna poängligan.

Det blev totalt totalt sju säsonger i Örebro för Kalle Olsson, han har bland annat varit assisterande kapten och varit mycket populär hos lagkamrater och supportrar för sitt uppoffrande spel och sätt att vara.

Blir klubben trogen

Nu väljer också Örebro och Kalle Olsson att fortsätta jobba tillsammans, Kalle Olsson blir huvudtränare för klubbens J18-lag som gick till kvartsfinal i slutspelet förra säsongen (förlust mot Linköping).

– Det var ett tufft beslut att lägga skridskorna på hyllan, men kroppen har tagit sina smäller så jag kände att det var dags. Jättekul att vara kvar inom föreningen och få den här chansen, säger Kalle Olsson.

Klubbikonen Henrik Löwdahl har tidigare varit huvudcoach i J18-laget men har nu blivit huvudcoach i J20-laget som också gick till kvartsfinal i slutspelet förra säsongen (förlust mot Modo).

Kalle Olsson fick efter den avslutande säsongen beskedet att han inte fick nytt kontrakt som spelare i A-laget, ”det blir mycket känslor – tråkigt att inte få åka in i Behrn Arena igen” sa han till NA.

Kommer från västkusten

Förra säsongen var det trotjänaren Johan Wiklander som inte fick förnyat kontrakt, medan Marcus Weinstock är en spelare som fortsätter över den kommande säsongen.

35-årige Marcus Weinstock som kom till säsongen 2010/2011 har spelat 311 SHL-matcher med Örebro, för Kalle Olsson stannade det på 259 matcher.

Kalle Olsson kom till Örebro efter en säsongs spel i den högsta ligan med Linköping – han är ursprungligen från Munkedal i Bohuslän och fostrades i Frölundas juniororganisation, där det blev tre J20-guld, två J18-guld och spel i JVM med Juniorkronorna.

Dessutom hann det också bli bland annat sex säsonger med Västerås i hockeyallsvenskan.

Publicerad:

LÄS VIDARE