Örebro vann när 16-åring gjorde första poängen

Då svarade Leo Carlsson, 16, för ett fint förarbete – och gjorde sin första SHL-poäng.

Örebro har haft en trög start på säsongen och sladdat i botten inledningsvis.

Men i kväll, hemma mot ett Linköping som också haft det tufft, blev Närke-klubben vinnare.

Och det krävdes en pigg aktion av en 16-åring för att få fart på Örebro.

”Kom perfekt”

Blott två minuter in i matchen tog sig Leo Carlsson in i anfallszonen med en flygande start, vände bort en motståndarback och serverade snyggt Petr Zamorsky fram till ledningspucken.

– Jag fick pucken och vek undan. Sedan kom han (Zamorsky) perfekt i mitten, säger 16-åringen i C More.

Den målgivande passningen var talangens första SHL-poäng, men kort senare ville Linköpings dito inte vara sämre.

Ytterligare en talang

Filip Bystedt, också född 2004, spelade fram Daniel Ljungman till östgötarnas kvitteringsmål.

Men innan första periodpausen hann Örebro pricka in 2–1 genom Emil Larsson, något som blev 3–1 i mellanperioden.

Men Linköping vägrade att ge sig när Jesper Pettersson bjöd på en liten soloshow och reducerade 48 sekunder in i tredje perioden.

Men närmare än så kom inte Linköping, utan Örebro kunde hålla ut och vinna med 3–2.

– Skönt att få i gång produktionen igen. Lång säsong kvar att bygga något bra på, säger Robin Kovacs i C More efter segern.