Brynäs körde över Djurgården i den första finalmatchen

Publicerad 2024-04-17

GÄVLE. Brynäs kunde knappast drömma om en bättre inledning i finalserien.

Tyler Kelleher svarade för ett hattrick i 6–2-krossen.

– Djurgården ser direkt chockade ut, säger TV4:s expert Fredrik Söderström.

7.08 in i den första finalmatchen mellan Brynäs och Djurgården hade hemmalaget spänt musklerna.

Brynäs ledde då med 3–0, hade fått målvakten Viktor Andrén utbytt till förmån för unge Hugo Hävelid och tvingat gästerna till en time out.

Ledningsmålet kom redan efter 43 sekunder när Tyler Kelleher överlistade Andrén.

Skyttekungen Jack Kopacka utökade med ett snabbt skott och Greg Scott satte trean i powerplay.

Hattrick av Kelleher

16 minuter in i den första perioden stod det 14–0 i skott till Brynäs.

Stockholmarna reste sig i slutet av perioden och hade bland annat ett farligt powerplay. Med elva sekunder kvar reducerade backen Alexander Ytterell till 3–1.

Kelleher och Brynäs skulle få fler anledningar att jubla i den här matchen. Till slut blev det 6–2 och 1–0 i matcher efter att amerikanen svarat för ett hattrick, det sista i öppen kasse.

– Det var en bra match, vi spelade bra i 60 minuter. Vi ville gå hårt från start och spela snabbt. Jag tyckte vi gjorde det, säger Greg Scott.

Andra finalmatchen spelas om två dagar, även den i Gävle.