Pingvinerna börjat flaxa med vingarna efter ny seger

Publicerad 2024-04-03

NEW YORK. I sista stund har Pittsburgh-pingvinerna börjat flaxa med vingarna

De vann i natt igen, efter en genomklappning av Devils för historieböckerna, och har plötsligt bara tre poäng upp till slutspelsstrecket.

– Ja, hoppet lever, säger målskytten Rickard Rakell till Sportbladet efter 6-3-segern.

Hela säsongen har praktiskt taget alla Pittsburgh Penguins-rapporter handlat om underpresterande stjärnor, brist på kemi, disharmoni, besvikelse och kris.

Men när grundserien nu går in på upploppet är de lik förbaskat med i racet och har efter senaste dygnet plötsligt bara tre poäng upp till Washington på sista wild card-platsen.

Igår slog de ju serieledarna New York Rangers på Madison Square Garden och i natt följde de upp med en 6-3-knock mot New Jersey i The Rock.

– Ja de här två senaste matcherna var så jäkla viktiga för oss som har haft problem mot både Rangers och Devils på bortaplan, säger Rickard Rakell när vi når honom precis innan han sätter sig på planet för flygning till Washington.

– Nu tar vi de här poängen och hoppet lever, det är ändå långt kvar.

Rakell jublar efter nattens mål.

Nattens seger kan definitivt räknas in bland säsongens mer egenartade.

Inför tredje perioden befann sig Devils i 3-1-ledning och tycktes ha full kontroll över matcherna.

Men sista 20 minuterna klappade de ihop fullständigt, släppte in fem raka mål och fick – till en orkan av burop – stryk med 6-3.

– Vi blev rädda så fort de gjorde ett mål och sen kom de i en push vi inte alls hanterade bra, suckar stjärnan Timo Meier.

Erik Karlsson gjorde ett tidigt mål för gästerna, via en Devils-back, och just Rakell styrde in ett skott från kompisen Marcus Pettersson under den vilda vändningen i tredje perioden.

Natten till fredag tar sig Pittsburgh an Washington Capitals i vad som kommer bli största mötet de gamla rivalerna emellan sedan andra slutspelsomgången 2018.

Jesper Bratt gjorde ett av Devils mål i nattens match, i friläge, och slog därmed personligt poängrekord.