Linköping är ännu poänglösa i SHL.

Färjestads stjärnor låg bakom 4–0-segern på bortaplan.

– Vi spelar riktigt bra, säger Marcus ”Lilliz” Nilsson till C More.

Färjestad BK

Den hemvändande FBK-forwarden gjorde 2–0 efter att ha blivit frispelad i slutet av den första perioden. Dessförinnan hade backstjärnan Jesse Virtanen vackert styrt in ledningsmålet bakom målvakten Marcus Högberg.

Inte blev uppförsbacken mindre brant när Per Åslund pangade in 3–0 i slottet halvvägs in i matchen.

Slagsmål efter paussignalen

När den andra perioden tog slut försökte LHC:s lagkapten Jonas Junland tända sitt lag.

Han rök ihop med Gustav Rydahl och båda fick avtjäna fem minuters utvisning – utan att få matchstraff – enligt den nya ”NHL-regeln”.

Färjestad ångar på

Henrik Haukeland höll nollan och Carl Jakobsson fastställde slutresultatet till 4–0. Linköping står fortfarande kvar på noll poäng efter tre spelade omgångar.

Favorittippade Färjestad inkasserade tredje raka segern, samtliga på bortaplan.

– Matchen i dag är den bästa vi har gjort hittills, säger Linus Johansson till C More.

– Vi kör korta byten och är rätt nöjda med att chippa ut och spela tråkigt. Det är en läxa vi har lärt oss.