Vann rysaren i Timrå efter 22 straffar

Publicerad 2023-11-18

Skellefteå har en gedigen skadelista.

Då fick backen Oskar Nilsson ta plats som forward i bortamatchen mot Timrå.

Skellefteå vann med 2–1 efter en dramatisk straffläggning som pågick i hela elva omgångar.

Skellefteå har fått kämpa i motvind den senaste tiden. Västerbottningarna hade fyra raka förluster inför bortamötet med Timrå och har en skadelista som heter duga. Utöver målvakten Gustaf Lindvall var Oscar Möller, Jonathan Johnson, Pär Lindholm och nyförvärvet Andreas Johnson borta från spel.

Under matchen tvingades dessutom Elias Stenman och Martins Dzierkals kliva av.

Det gjorde att backen Oskar Nilsson fick kliva upp som både forward och center. 32-åringen var center som ung men blev back i J20-åldern.

– Det är lite annorlunda. Lungorna får träna i alla fall men jag gör så gott jag kan, säger han i TV4 Play.

Skellefteås Oskar Nilsson och Timrås Robin Hanzl i duell.

”Lätt som forward”

Han får frågan om han får en annan respekt för forwards med tanke på hur jobbigt han tycker att det är.

– Det kan de få. Men det är också ganska lätt att vara forward för huvudet, man behöver inte tänka så mycket, säger han med glimten i ögat.

Ställningskrig

Ett sargat Skellefteå hamnade i underläge tidigt då Anton Lander satte 1–0 efter 4.24 i första perioden. Kvitteringen kom dock två minuter senare när Anton Heikkinen direktsköt in pucken i powerplay efter ett fint klapp-klapp-spel.

Efter det blev det ett ställningskrig. De båda lagen hade sina lägen, en hel del farliga sådana, men matchen gick till förlängning och vidare till straffar.

Det blev också en jämn historia. Men i den elfte straffomgången satte Anton Heikkinen sin straff samtidigt som Linus Söderström räddade Emil Petterssons straff.

– Vi skapar mycket men gör inte mål, det är ett återkommande mål. Det är sjukt frustrerande. Någonting måste hända så vi gör lite mål, säger Timrås Jonathan Dahlén.