Bebisservetter från Libero återkallas

Publicerad:
Uppdaterad:

Spädbarn

Våtservetter av märket Libero Touch Wet Wipes återkallas då de visat sig innehålla en förhöjd halt av bakterier.

– Det finns inget som är viktigare än ett barns säkerhet och vi ser allvarligt på det inträffade, säger Jennie Andersson, ansvarig för produktsäkerhet för Libero.

Företaget Essity uppger i ett pressmeddelande på onsdagen att man valt att återkalla våtservetter av märket Libero Touch Wet Wipes som en försiktighetsåtgärd.

Detta då produkterna visat sig innehålla en förhöjd halt av bakterier.

– Det finns inget som är viktigare än ett barns säkerhet och vi ser allvarligt på det inträffade. I dagsläget finns inga indikationer på att detta utgör en hälsorisk, och det har inte heller inkommit några klagomål på produkten, men produktsäkerhet är högsta prioritet för Essity och därför väljer vi att frivilligt återkalla alla våtservetter av märket Libero Touch Wet Wipes medan vi genomför kvalitetssäkring, säger Jennie Andersson, ansvarig för produktsäkerhet för Libero på Essity i pressmeddelandet.

Servetterna som återkallas.
Foto: LIBERO
Servetterna som återkallas.

Återkallelsen gäller alla produkter från lager, butik, och konsument med omedelbar verkan. Konsumenter som köpt produkten uppmanas att inte använda produkten utan att skicka tillbaka den till Libero Konsumentkontakt.

Butiker som har Libero Touch Wet Wipes ska returnera dem till respektive grossistlager.

Vill du få ännu mer från Aftonbladet Family? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev med artiklar, poddar och erbjudanden!


  Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Vill du få ännu fler artiklar och erbjudanden från Aftonbladet Family? Klicka här för att prenumerera på vårt nyhetsbrev med artiklar, poddar och mycket mer!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Familys nyhetsbrev

Krönikor, läsarhistorier och experternas tips relaterade till föräldraskap och barn.

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM FAMILY