Sesammarinerad hälleflundra och grillad scampi med bacon och melon
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-06-27
250g färsk hälleflundra
1msk sesamolja
2msk Sukiyakisås (finns att köpa färdig)
½msk grön currypasta
Rivet skal och juice från 1 lime
½dl kallpressad rapsolja
2msk rostade sesamfrön
Salt och svartpeppar
1.Skiva hälleflundran tunt på ett fat.
2.Blanda övriga ingredienser till marinaden, smaksätt med salt och peppar.
3.Fördela marinaden över fisken och avsluta med rostade sesamfrön.
Scampi:
8 hela scampi
8 skivor bacon
4 stjälkselleri
Melon:
Meloner valfri sort
4 msk sherry
½-1msk farinsocker
1msk vit balsamvinäger
¾dl olivolja
Finskuren libbsticka och dill
Salt och svartpeppar
1.Skär stjälksellerin i 8 bitar.
2.Ta en bit selleri, en scampi och rulla bacon runt om dem.
3.Grilla snabbt.
4.Skär melonen i bitar.
5.Blanda övriga ingredienser till marinaden och blanda med melonen.
6.Salta och peppra.
7.Servera lite melon i botten på ett glas och toppa med den grillade scampin..
Inköpslistan direkt i mobilen!
Beställ inköpslistan till veckans recept.