Sesammarinerad hälleflundra och grillad scampi med bacon och melon

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-06-27

250g färsk hälleflundra

1msk sesamolja

2msk Sukiyakisås (finns att köpa färdig)

½msk grön currypasta

Rivet skal och juice från 1 lime

½dl kallpressad rapsolja

2msk rostade sesamfrön

Salt och svartpeppar

1.Skiva hälleflundran tunt på ett fat.

2.Blanda övriga ingredienser till marinaden, smaksätt med salt och peppar.

3.Fördela marinaden över fisken och avsluta med rostade sesamfrön.

Scampi:

8 hela scampi

8 skivor bacon

4 stjälkselleri

Melon:

Meloner valfri sort

4 msk sherry

½-1msk farinsocker

1msk vit balsamvinäger

¾dl olivolja

Finskuren libbsticka och dill

Salt och svartpeppar

1.Skär stjälksellerin i 8 bitar.

2.Ta en bit selleri, en scampi och rulla bacon runt om dem.

3.Grilla snabbt.

4.Skär melonen i bitar.

5.Blanda övriga ingredienser till marinaden och blanda med melonen.

6.Salta och peppra.

7.Servera lite melon i botten på ett glas och toppa med den grillade scampin..

Inköpslistan direkt i mobilen!

Beställ inköpslistan till veckans recept.

Tinas recept, program 3:

Följ ämnen i artikeln