Fruktbollar

Uppdaterad 2018-12-21 | Publicerad 2008-11-12

Fikon eller dadlar – vilken blir din favorit?

Ingredienser

1 1/2 dl havregryn

1 dl vatten

1 1/2 dl sötmandel (100 g)

250 g torkad blandad frukt, t ex fikon, dadlar, eller aprikoser, katrinplommon

2 msk rostade sesamfrön

Tillagning

Mät upp havregryn och vatten i en skål och låt grynen svälla, ca 5 minuter. Finfördela mandel och frukt i matberedare, eller hacka allt mycket fint med kniv, börja med mandeln. Tillsätt de svällda grynen och blanda till en ganska fast smet.

Häll sesamfrön t ex på en tallrik. Forma smeten till bollar (ca 1 msk per styck), rulla dem i fröna och lägg dem på tallrik.

Låt gärna bollarna ligga och torka till lite. Förvara dem svalt i burk med lock.

Receptet är hämtat från Coop.se.

Följ ämnen i artikeln