Fyllning och marinad till fläskfilé?

Uppdaterad 2020-01-17 | Publicerad 2007-07-09

Hej,

Vi ska ha kusinträff nästa helg och har tänkt att bjuda på lite grillat. Vi kommer att bli ca 20 st. Har tänkt att ev grilla hel fläskfilé? Har du några tips att ge mig på fyllning och marinad? Hur länge

bör köttet grillas? Går det att förbereda så att det går fortare på grillen? (Det finns både gluten och mjölkallergiker med på träffen).

Tack på förhand!

Hälsningar

Rosa

Svar:

Jag föreslår en hel, grillad fläskkarré istället. Späcka den med vitlök och plommon och kör den i ugnen på 150 grader tills den mer eller mindre trillar sönder i munnen. Skär upp i portionbitar, pensla med en glaze, färdigköpt eller hemmagjord och lägg på grillen. Köttet kan du göra klart dagen innan. Bara att lägga på grillen när gästerna satt sig vid bordet. Det är så gott.

Följ ämnen i artikeln