Här får du mest sol för minst antal flygtimmar

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

I Hurghada får du mycket sol trots att flygresan är relativt kort.

Foto: efesenko / iStockphoto

Resa | Solresor

Solen börjar sakta men säkert hitta tillbaka till Sverige, men än är nätterna långa och soltimmarna få. Många väljer att boka en resa för att bryta mörkret, men resan behöver inte alltid vara så lång för att erbjuda sol.

Thailand, Kanarieöarna, Indonesien. Många som ska resa på vintern vill ha sol, värme, bad och strand, och då krävs det ofta längre flygresor. Men resan behöver inte alltid vara så lång som man kan tro.

– Många känner inte till att Hurghada och Dubai har lika många soltimmar per vecka som de klassiska vinterresmålen Thailand och Bali. På bara fem till sex timmar enkel resa får du möjlighet att njuta av väldigt mycket sol – och slipper lägga dina semesterdagar på restid, säger Björn Ekegren, Sverigechef på Emirates.

Nu har Emirates listat destinationerna där resenärer får mest sol för minst flygtimmar i januari månad. Vinnaren blev Hurghada i Egypten, med 63 soltimmar i veckan. Kapstaden i Sydafrika har hela 77 soltimmar i veckan, men flygtiden är betydligt längre enligt Emirates som hämtat statistik från flygresor.se.

Temperaturerna skiljer sig även åt på resmålen, där medeltemperaturen för Egypten och Dubai ligger på runt 20 grader. Reser du däremot till Thailand eller Sri Lanka är det närmare 30 grader varmt. Men om det bara är sol du är ute efter så kan det räcka med en kortare flygresa, eller kanske till och med en tågresa till södra Europa.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Listan: Så mycket sol får du per restimme

Det finns soliga resmål några timmar med flyg från Sverige.

Foto: Emirates
Publisert:

LÄS VIDARE

Öland: Så mycket udda bara du tar dig över bron

ÄMNEN I ARTIKELN

Resa | Solresor

Resa | Flyg

Resa | Egypten

Väder

MER OM RESA

Trött på mörka och kalla vintern?

Prisraset – nu kan du fynda resor till värmen

Res till Marocko i vår – här är expertens tips