Då lossnade målskyttet rejält både för skatorna och svensken själv.

Newcastle vann matchen med hela 8–0.

Mot Milan i Champions League-comebacken tidigare i veckan startade Alexander Isak. Då blev Newcastle nollade och Isak gick mållös från mötet.

Mot Sheffield United startade han inte. Då blev det desto fler mål.

Svensken satte dit 8–0-målet i en galen kross mot tabelljumbon Sheffield United.

Anel Ahmedhodzic, Sheffields Malmö-födde mittback, var rejält missnöjd efteråt.

– Vi gör för många misstag. Det är inte Championship det här. Varje misstag blir det mål. Det var för dålig koncentration och sånt skit, säger han i Viaplay.

– Med tanke på hur många misstag vi gör i dag… 0-8, det är pinsamt men de förtjänar att vinna så mycket.

Åtta olika målskyttar

Målkolumnen öppnades för bortalaget efter 21 minuter när Sean Longstaff blev framspelad av den tidigt inbytte Anthony Gordon.

Därefter tog det inte lång tid innan både det andra och tredje Newcastle-målet kom.

Trots det var svenskens ersättare i startelvan, Callum Wilson, fortfarande mållös i halvtid.

Men väl i den andra halvleken skulle även han göra mål. Och därefter flera med honom.

Totalt gjorde Newcastle åtta mål med åtta olika målskyttar. Det är första gången som ett lag i den engelska högstaligan har åtta olika målskyttar sedan 1989 när Liverpool slog Crystal Palace.

– Sheffield United har kapitulerat totalt här. Jag kan knappt tro mina ögon. De är totalt borta, säger BBC:s expert Clinton Morrison.

Isak inbytt – och målskytt

I den 70:e minuten skulle svensken till slut bli inbytt, och även han skulle hitta in i målprotokollet. 24-åringen rullade in matchens sista mål, 8–0-målet, på ett elegant sätt.

Newcastle har inlett Premier League-säsongen svagt, men efter säsongens tredje trepoängare klättrar nu ”The Magpies” i tabellen till åttonde plats.

Sheffield United är fortsatt vinstlösa och ligger sist med endast en inspelad poäng.