Luleå vann mot Modo – Eklind i skytteligaledning

Särade på toppkedjan

Publicerad 2023-10-28

Luleås tränare Thomas Berglund särade på toppkedjan.

Då lämnade laget Örnsköldsvik med tre poäng – efter att Oscar Eklind gjort två mål i 5–2-segern.

Nu toppar han SHL:s skytteliga.

Luleå har haft svårt med produktionen från sina toppspelare.

Inför matchen mot Modo stod Pontus Andreasson noterad för två assist på sina tio senaste matcher och Linus Omark hade två assist på de elva senaste. Tränaren Thomas Berglund valde också att sära på kedjan med Juhani Tyrväinen, Andreasson och Omark.

För den sistnämnda fortsatte poängtorkan medan Andreasson stod för en assist och Tyrväinen gjorde 4–2-målet i slutet av andra perioden.

Tyrväinens mål satte punkt för en målrik mittenperiod där Luleå gjorde tre mål på sju minuter – och det visade sig vara av yttersta vikt.

Eklind i skyttetopp

Modo kunde inte närma sig i tredje perioden och i stället kunde Oscar Eklind punktera matchen i tom målbur med sitt 5–2-mål.

Han satte även 1–1 i första perioden och står nu noterad för åtta mål – och toppar därmed SHL:s skytteliga tillsammans med Örebros Jonathan Lekkerimäki och Leksands Marek Hrivik.

– Han är fantastiskt duktig, Det är skitsvårt att möta honom på träning, han använder sin kropp på helt rätt sätt. Det är en grym kille och jag unnar honom verkligen all framgång, säger lagkaptenen Erik Gustafsson i TV4 Play.