Publicerad 2023-10-28

Remi Elie.

Linköping tappade en tremålsledning i tredje perioden hemma mot Timrå.

Men i förlängningen klev Remi Elie fram och sköt hem 4–3 segern till Linköping.

– Jag är förbannat glad att vi vinner matchen, säger Linköpings tränare Klas Östman i TV4 Play.

Ett välanvänt uttryck inom sport är att 3–0 är det svåraste att leda med. Huruvida det stämmer eller inte råder det delade meningar om, men vi kan i alla fall konstatera att Linköping hade stora problem.

Hemma mot Timrå ledde man klart med just 3–0 efter två perioder och var 20 minuter från segern.

Då växlade Timrå igång rejält.

Tre mål på sju minuter

Filip Hållander satte lagets första mål tidigt i tredje perioden, Simon Forsmark satte 2–3 strax efteråt och Hållander kvitterade med sitt andra mål – allt inom loppet av cirka sju minuter.

Men Linköping skulle få stopp på raset och matchen gick till förlängning. Där klev Remi Elie fram och sköt in 4–3-segern till Linköping.

– Inför tredje bestämde vi oss för att man blir vad man tänker, vill vi vinna så vinner vi. Det var jävligt nära, säger Timrås tränare Anders Karlsson.

Leifby testar livet som influenser: ”Åh herregud”