Lindbom höll nollan – Färjestad vann mot Örebro

Publicerad 2023-11-18

Färjestad och Carl Lindbom studsade tillbaka.

Målvaktstalangen spikade igen helt när Örebro besegrades med 3–0 hemma i Karlstad.

– Jag hade någon bra räddning där på min polare i slottet, så det var jäkligt skönt, säger Lindbom i TV4 Play.

Färjestad BK

I sin debutsäsong i SHL har Carl Lindbom direkt visat framfötterna. Den 20-årige målvaktstalangen har varit en av ligans bästa målvakter och har även fått Tre Kronor-debutera.

Senast hade däremot både han och Färjestad en mindre bra match när man förlorade med 2–4 i Linköping.

Hemma mot Örebro under lördagen gick det bättre. Lindbom spikade igen fullständigt och räddade samtliga 19 skott när Färjestad vann med 3–0.

– Det kändes bra i dag, Killarna städar bra framför mig, jag får se puckarna så det kändes bra, säger Lindbom.

På frågan om det är någon räddning han minns mer än någon annan svarar han:

– Jag hade någon bra räddning där på

min polare Örebros Jonathan Lekkerimäki. De spelade ihop i Djurgården.i slottet, så det var jäkligt skönt, säger han.

Stenhårt slagskott

Efter en mållös förstaperiod klev backen Mattias Göransson fram och satte 1–0 för hemmalaget tidigt i andra perioden.

Efter det fortsatte det att vara målsnålt och det krävdes en formstark lirare för att det skulle bli mål på nytt.

Victor Ejdsell klev in till matchen med fem poäng på sina tre senaste matcher och sju minuter in i tredje perioden. Jonathan Lekkerimäki misslyckades med sin rensning och pucken hamnade rakt i gapet på Ejdsell som dunkade in ett stenhårt slagskott.

August Tornberg satte 3–0 i tom målbur.

Färjestad toppar SHL-tabellen, fem poäng före Luleå, Växjö och Linköping. För Örebro var det lagets femte förlust på de sex senaste matcherna.