Supertipset – så rensar du svampen på nolltid

Enklare tips är svårt att hitta och det fungerar

Publicerad:
Uppdaterad:

Svamprecept

Så rensar du svampen supersnabbt – plocka och äta svamp är ett riktigt trevligt nöje men den där rensningen är inte lika skojig. Men det här smarta tipset gör rensningen löjligt enkel.

Ibland kan svampplockningen gå lite överstyr och plötsligt står du där med mängder av svamp som var väldigt roliga att plocka men peppen inför rensningen är sämre. Men det finns faktiskt ett riktigt enkelt knep för att få bort smutsen från svamparna: skölj dem i iskallt vatten. Vrid på ordentligt och all smuts försvinner i ett nafs.

Har du slarvat med svampkniven och dragit upp svampen med hela den jordiga foten så får du dock anstränga dig lite mer. Skär bort de värsta jordklumparna och skölj sedan.

Nu kanske du har hört att svampen tappar både smak och konsistens om man sköljer dem men det är faktiskt bara en myt. Så här rensar många kockar svamp på restaurangerna. Däremot ska du inte låta dem ligga blöta utan steka dem direkt. Tänk på att inte bara låta vätskan koka bort, svamparna behöver stekas tills de fått fin färg, då blir de godast.

Foto: Thinkstock
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN