Spätta med räkor och parmesantäcke

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-31

4 personer

Du behöver:

4 färsk eller fryst spättafilé, c:a 200g/portion

1 citron

salt och peppar

2½ dl skalade räkor

½ rödlök, finhackad

1 dl dill, grovhackad

½ dl mascarpone

2 filodegsark

1 äggula

1 dl riven parmesan

Gör så här:

1. Pressa citron över fisken och salta och peppra.

2. Låt stå i rumstemperatur i 10-15 minuter medans de andra momenten görs.

3.Blanda räkor med lök, dill och mascarpone.

4.Salta och peppra.

5.Halvera filodegsarken, pensla med äggula och strö parmesan över.

6.Fördela räkblandningen på fiskarna.

7.Knyckla ihop filodegsarken och lägg på fisken.

8.Sätt in i ugn på 200 grader i c:a 20 minuter.

Servera med pressad potatis.

Följ ämnen i artikeln