Bo som en kunglighet i ett indiskt palats

Stadspalatset i Jaipur hyrs ut för första gången

Publicerad:
Uppdaterad:
Stadspalatset i Jaipur byggdes för nära 300 år sedan.
Foto: Airbnb
Stadspalatset i Jaipur byggdes för nära 300 år sedan.

Resa | Indien

Stadspalatset i Jaipur är ute för uthyrning. I vanliga fall är Gudliya-sviten reserverad för kungligheter och deras gäster och kostar 77 000 kronor per natt, men nu går sviten att hyra för ett betydligt lägre pris.

I indiska delstaden Rajasthan ligger Jaipurs stadspalats, maharadjans palats. Palatset byggdes 1727 och har sedan dess huserat Jaipurs kungliga familj. Från 23 november kan Gudliya-sviten i palatset hyras av privatpersoner.

Ingår en butler

Den som väljer att hyra sviten kan njuta av en lounge, kök, badrum, privat inomhuspool och en privat butler som arrangerar stadsupplevelser som shoppingturer och guidade turer av lokala museum. Tidigare har sviten varit reserverad för kungligheter och gäster till dessa, men nu går det att att hyra sviten via Airbnb. Och priset? Det är 1 000 dollar per natt året ut, cirka 9 700 kronor. Det kanske låter som mycket, men i vanliga fall kostar sviten 8 000 dollar per natt, alltså 77 000 kronor. Pengarna går till Prinsessan Diya Kumari Foundation, en stiftelse som ska stötta kvinnor på landsbygden och hantverkare i delstaten Rajasthan. Från 1 januari 2020 går det fortfarande att hyra sviten, men då är det grundpriset på 8 000 dollar som gäller.

Foto: Airbnb
Hyresgästerna kan njuta av saker som en lounge och en privat pool.

Museum och gulddetaljer

Jaipur är Rajasthans största stad och huvudstad, och i dess hjärta ligger stadspalatset. I palatset finns utsmyckade kammare, kristalljuskronor, väggdekorationer i guld och många detaljer. Det finns även ett museum i palatset, Maharaja Sawai Man Singh II Museum. Så om du vill leka kunglighet för en dag kanske det här är platsen att göra det på. Men om du inte har 9 700 kronor till övers så finns det gott om hotell i den så kallade rosa staden, så kan du besöka palatsen dagtid istället. Jaipur är även känd för palatsen vindarnas palats i röd och rosa sandsten samt Jal Mahal, vattenpalatset som ligger i en sjö.

1 av 3 | Foto: Airbnb
Gudliya-sviten har aldrig kunnat hyras av privatpersoner förr.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA