Hoppa på instatrenden - gör egna freakshakes

Av: 

Clara Öhrn

Recept

Har du hört talats om en freakshake?
En milkshake med extra allt - donuts, bullar, godis och frukt, det finns inga gränser för vad du kan ha i.
Nu kan du imponera på gästerna med freakshakes på Älskade traditioners vis.

Instagramsuccén ”Freakshakes” startade med en australiensisk caféägare som ville göra något annorlunda för att locka fler besökare till hennes nystartade fik. Hon bestämde sig för att göra en milkshake med extra allt som hon fotograferade och publicerade på Instagram. Och nog blev det en succé. Caféer över hela världen har anammat idén och mjölkdrinkarna lockar hundratals gäster.

”Lördagsgodis för vuxna”

På caféet Älskade traditioner i Stockholm finns freakshakes i alla möjliga smaker och utformningar. Där kan du sörpla i dig alltifrån en kaffe och kanelbulleshake till en veganshake. Eller varför inte en med choklad och donuts? Är du trött på den rådande hälsotrenden och är sugen på något där du slipper bestämma vilken efterrätt du ska välja är freakshakes garanterat lösningen på problemet.

– Det är lördagsgodis för vuxna. De kan också behöva lite sött ibland, säger Susanna Comstedt som äger Älskade traditioner.

En instagramsuccé

Susanna hoppade på freakshake-tåget för drygt ett år sedan och det blev snabbt en riktig hit. Sociala medier hjälpte henne sprida ordet om verksamheten och nu kommer hundratals gäster från hela landet för att få smaka, och fotografera, hennes smarriga milkshakes.

– Vi hade en milkshake-mixer, men insåg rätt fort att vi var tvungna att köpa fler, berättar hon om succén.

Vill du göra egna freakshakes hemma är det bara att sätta igång och tillsätta allt du gillar i en och samma drink. Uttrycket ”more is more” har aldrig varit mer passande än i det här sammanhanget.

– Låt fantasin flöda och freak out, tipsar Susanna.

Här är recept på Freakshakes à la Älskade Traditioner

  • Swedish fika freakshake

Med kanelbulle och kaffemilkshake

Två sorters munkar och choklad

Mangosorbet med havremjölk och frukter

Vanilj, donut och körsbär

Publisert:

LÄS VIDARE

Körsbär – saftiga röda bär med stor nytta

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept