Martins 5 bästa julrecept

Uppdaterad 2019-11-22 | Publicerad 2005-12-23

Laga dem du också!

Saftig griljerad julskinka

Ströbrödet gör att skinkan får en god och knaprig yta. Kom ihåg att pensla hela skinkan med ägg- och senapsblandningen innan du häller på ströbröd.

1 julskinka (okokt)

Griljering:

2 ägg

2 msk söt stark senap

3 msk ströbröd

Gör så här:

1. Sätt ugnen på max 150 grader.

2. Slå in den okokta skinkan i folie och sätt in i mitten av ugnen. Glöm inte att sätta i en termometer.

3. När skinkan är 60–62 grader är den klar (eftervärmen gör att den går upp cirka 3–4 grader).

4. Nu är det dags att griljera. Blanda äggen och senapen i en bunke.

5. Ta bort nätet på skinkan. Skär bort det mesta av svålen (den har gjort sitt smakmässigt).

6. Ta en brödpensel eller använd målarpensel och pensla med ägg- och senapsblandningen.

7. Strö över ströbrödet. Sätt in i ugnen på 250 grader i 10–15 minuter.

Martins inlagda julsill

Blir 1 burk

Lagen ska täcka sillen och rödlöken.

Gravad lax

Räcker till 7–10 pers som bufférätt

Dill är både smakrik och vacker som dekorering.

Köttbullar på lamm- och nötfärs

Blir cirka 50 köttbullar

När köttbullarna känns "studsiga" är de klara.

Äggröran – Timells julgårdare

Räcker till 7_10 pers som bufférätt

Grovhacka äggen till röran. När Timells julgårdare ska serveras liknar det – kakelfog.

Följ ämnen i artikeln