Ägga upp salladen

Kost

Nästa gång du äter sallad så släng i ett kokt ägg!

När du blandar äggula med råa grönsaker ökar du nämlig­en chanserna för din kropp av ta upp karotenoid, ett ämne som finns i grönsaker och som är bra för din hälsa. Studier visar att karotenoider skyddar mot kroniska sjukdomar samt minskar risken för cancer.

Forskare vid Purdue University i Indiana­ kom fram till att du får i dig tre till nio gånger så mycket karotenoider om tre ägg ligger på salladstallriken än om den är äggfri.       

Källa: Time

Viktoria Hansén

ANNONS EXTERN LÄNK

Skaffa en smart pizzaspade från Cervera – handla här

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Mat & Dryck

/

Kost

ÄMNEN I ARTIKELN

Kost

Hälsa

Hälsosam mat

MER OM GODARE

Gör en sallad med trendiga grönkålen

20 min

Så blir brödet saftigt, gott och svinnsmart

Laga mat med räddade grönsaker

Kändiskocken: ”Jag älskar grönsaker”

2 h

Hur får man barnen att äta mer vego?

Varm vitkållsallad med grönmögelost

2 h

Räkbowl med grönsaker, misomajo och sesamris

40 min

Falafelwrap med grönsaker och vitlökssås

20 min

Här är grönsakerna du inte ska förvara i kylskåpet

Trend: Nu ska allting picklas

Rissallad med rostade grönsaker

45 min

Grillad sallad med chorizo

45 min

Rostade grönsaker i miso

1 h

Knepen: Så får du barnen att älska grönsaker

Pickles – färglatt och enkelt att göra

20 min

Vego i världsklass – för en billig peng

Nyttig risotto med fräscha grönsaker

45 min

Tricket som ger ännu fräschare grönsaker

25 min

Ugnsrostade grönsaker – snabbt och enkelt

30 min

Vegetarisk smörgåstårta

1 h

Marinerad kyckling och grönsaker på spett

1 h 30 min

Bli vegan och fixa formen

Ugnsomelett med tomat och parmesan

25 min

Blandsallad med grönsaker och rostade pinjenötter

25 min