Minipizzor med skinka
Uppdaterad 2018-11-28 | Publicerad 2002-12-17
Ingredienser
1 paket pizzamix á 250 g
1 paket finkrossade tomater (med basilika)
100 g ost
olivolja
oregano
salt och peppar
plus några av följande rester: julskinka, köttbullar, revbensspjäll, prinskorv eller annan köttig julmat
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda pizzamixen till en deg enligt anvisningarna på paketet.
3. Skär skinkan i strimlor. Skiva köttbullarna, revbensspjället och prinskorven. Riv osten (eller ta färdigriven ost).
4. Forma pizzadegen till en rulle. Dela rullen i 10–12 delar.
5. Rulla små bollar av pizzadegen och platta ut till tunna runda bottnar på en oljad plåt. Rundlarna ska vara 7–8 cm i diameter
6. Skeda ut tomatkrosset. Salta och peppra om det behövs.
7. Lägg på osten och fördela skinka, köttbullar, revbensspjäll och korv som du tycker på bottnarna.
8. Grädda i 7–10 minuter. Kolla så att det inte bränns.
9. Strö lite färsk eller torkad oregano på minipizzorna.