Stockholms bästa brunch

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Thinkstock

Brunch

Brunch är förmodligen den mest ultimata måltiden.
På söndag är det brunchens dag så se till att fira ordentligt.
Här är vår guide till Stockholms bästa brunch.

Linje tio

Ett trendigt ställe på söder med supergod brunch. Chark, smårätter och klassiska brunchrätter på menyn. Dessutom har de några av Stockholms bästa drinkar. Brunchen serveras på söndagar klockan 12–16. Testa - du kommer absolut inte att bli besviken.

Greasy spoon

Ett av stockholmarnas favoritställen. Räkna med att få vänta en stund innan du får bord - men det är väl värt väntan. På greasy spoon får du klassiska brunchrätter som eggs benedict eller pannkakor. Eller varför inte testa deras english breakfast. Här serveras frukost/brunch hela dagen, varje dag. Ligger på söder och vid Odenplan.

Pom och Flora

Stockholms förmodligen mest instagrammade café. Supergoda acaibowls, gröt och äggröra. Eller varför inte testa deras underbara stekta brioche med ricottaost. Gå dit - det kommer göra vilken tråkig söndag som helst till en riktig dröm. Öppet varje dag.

Fotografiska

Buffé på ett av Stockholms finaste muséer. Brunchens serveras lördagar och söndagar mellan 11–16. Buffén är indelad i tre stationer - en varm, en kall och en för efterrätter. Ett perfekt ställe att gå till om ni är ett stort sällskap.

Riche

En riktig lyxbrunch på klassiska restaurangen Riche. Perfekt för dig som vill unna dig ett glas skumpa och skaldjur. Men det finns även andra klassiska brunchrätter som omelett, bookmakertoast eller hamburgare. Brunchen serveras på lördagar och söndagar mellan 11–17.

Berns asiatiska

Asiatisk brunchbuffé med alltifrån sushi till dumplings och thaiköttbullar i röd curry. Missa inte deras fantastiska dessertbuffé med hemgjorda bakverk från Berns konditori. Brunchens serveras mellan 11.30–16.

Nybrogatan 38

Ett perfekt brunchställe i central Stockholm. De har garanterat stadens godaste omelett, men även goda belgiska våfflor, sallader och burgare. Brunchen serveras på helgerna mellan 10–15:45.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM GODARE