Per Morberg bjuder på enkel, genuin och vällagad mat

Av: Nina Kindbro

Publicerad:
Uppdaterad:
Okonstlat och enkelt i Per Morbergs nya kokbok.
Foto: Martin Löf, Erik Olsson
Okonstlat och enkelt i Per Morbergs nya kokbok.

I nya kokboken Morbergs Bakfick möts det svenska och det franska köket – Moules frites, rostbiff med potatissallad och klassisk fransk clafoutis. Här bjuder Per Morberg på vällagad, enkel och rak mat, precis som det ska vara.

– Enkel, okonstlad, genuin. Sådan är maten på de matställen jag gillar bäst: kvarterskrogen, bistron, brasseriet, puben – och köket hemma på Tullgarn, säger Per Morberg.

I sin nya kokbok Morberg Bakfickan har han samlat en mängd recept från de där ställena som serverar klassisk god mat.

– Allt är lätt att laga och kan avnjutas i ensam ro eller med trivsamt stimmigt sällskap, precis som det ska vara på en riktigt bra bakficka, säger Per Morberg.

Här bjuds på fem goda recept ur hans nya kokbok.

Foto: Erik Olsson
Moules frites
Foto: Erik Olsson
Blomkålssoppa med goda tillbehör.
Foto: Erik Olsson
Rostbiff med potatissallad
Foto: Erik Olsson
Zucchiniplättar med rökt lax.
Foto: Erik Olsson
Clafoutis är fransosernas motsvarighet till vår ugnspannkaka.
Foto: Martin Löf
Per Morberg bjuder på lättlagat och genuint.

Recept ur boken Morberg Backfickan (Bonnier fakta)

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN