
Morberg, Per
Morberg lagar husmanskost II
309,00 kr
Läs mer
Norska fiskekaker, lammkotletter med ratatoulle eller halstraad råbiff och stekt fläsk med persiljesås. Kocken Per Morberg har samlat sina favoritrecept bland europeisk husmanskost i kokboken Morberg lagar husmanskost II.
– Det finns husmanskost i hela världen. Eller det blir husmanskost när man tar det som växer och lever i trakten där människor bor och gör mat av det, säger Per Morberg.
I sin senaste kokbok, Morberg lagar husmanskost II, har kocken Per Morberg samlat sina favoritrecept från Europa.
– Planen var att göra en ny bok om svensk husmanskost. Det blir lätt, tänkte jag. Men snart märkte jag att alla raggmunkar, fläskläggar, kalopser och stekta strömmingar tagit slut. Jag hade lagat ALLA de mest älskade godingarna redan. Men om jag kikade runt hörnet? Därute i Europa finns ju massor av rätter med rötter som kärleksfullt förädlats i generationer och aldrig blir omoderna. Boeuf bourguignon, choucroute garnie, polska dumplings, torsk på norsk, apfelstrudel – genuin och välkomponerad mat med tradition, lika självklar som vår egen husmanskost. Det är det jag lagat här.
Per Morberg menar att det finns en särskild anledning till att vissa rätter blivit klassiker – de är goda.
Här delar han med sig av några av recepten ur sin senaste kokbok.
Per Morberg med sin senaste kokbok, Morberg lagar husmanskost II (Bonnier fakta).
Morberg, Per
Morberg lagar husmanskost II
309,00 kr
Läs mer
25 min
1 h
1 h
1 h
20 min
30 min
40 min
Kommersiell text, innehåller annonslänkar
10 min
35 min
30 min