Pepparbiff med cognacsås
Uppdaterad 2019-02-08 | Publicerad 2007-10-12
4 personer
1 kg oxfilé (gärna mittbiten)
2 msk peppar, svart-, vit- och szechuanpeppar
smör till stekning
Flambering/sås:
0,5 dl conjak
0,5 msk dijonsenap
0,5 msk grönpeppar
3 dl grädde
2 dl vatten
0,5 köttbuljongtärning
salt
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 130 grader.
2. Krossa pepparsorterna i en mortel. Gnid in köttet med peppar och salt. Bryn i smör och lite olja.
3. Häll på cognac och tänd på. Låt det slockna och ta därefter upp köttet och lägg det på en plåt.
4. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är ca 57 grader.
5. Klicka ner senapen i pannan, följt av grönpeppar, grädde, vatten och buljong.
6. Låt koka ihop till en simmig konsistens.
Alternativ till kokt potatis:
1. Kör in potatisen i ugnen på 220 grader med lite olivolja, rosmarin och salt i ca 35-40 minuter.