Titta: Succépajen till sommar-middagen

Uppdaterad 2019-11-28 | Publicerad 2016-07-07

Gröna pajen till vardag och fest: ”Är alltid uppskattade”

Här är en vegetarisk paj – som passar lika bra till vardag som till fest.

Bjud vänner och familj på broccoli- och spenatpaj med ädelost.

– Du kan förbereda dagen innan och det är lätt att värma upp när du ska servera, säger matbloggaren Linda Nilsson som gjort receptet.

Paj passar lika bra till sommarbuffén som till vardagsmiddagen tillsammans med familjen.

I det här receptet, gjort av Linda Nilsson som driver matbloggen ”Kryddburken”, har hon broccoli, spenat och ädelost. Hon steker spenaten tillsammans med schalottenlök innan hon häller i fyllningen i pajskalet.

– Pajer är överlag är alltid uppskattade och enkla att förbereda inför en bjudning. Det funkar till det mesta och i med att det går att förbereda så kan man ha pajen både varm och kall. Du kan förbereda dagen innan och det är lätt att värma upp när du ska servera, säger hon.

Sallad och bröd till

Är det fest tycker Linda att man kan piffa till pajen med lite extra tillbehör.

– Har du en paj till vardags så kan du ju ha den som den är. Är det lite mer festligt så kan du lägga till en god sallad, dressing och surdegsbaugette. Då blir det lyxigare.

– Den här pajen gillar alla i familjen, lovar hon.

”Godaste, bästa pajen jag gjort. Broccoli, spenat och ädelost. Det är bara så enkelt, men tusan så gott.”

En portion motsvarar en paj.

Broccoli- och spenatpaj med ädelost – recept här

Linda Nilssons vegetariska paj kan du bjuda på under sommarfesten eller som middag en vardagskväll.

Källa: Kryddburken.se

Följ ämnen i artikeln