Italienska platser att besöka på hösten

Res till Italien i september, oktober och november

Italien har en del att erbjuda även på hösten.
Italien har en del att erbjuda även på hösten.

Italien på hösten, kan det verkligen vara värt? Ja, faktiskt så finns det fördelar med den italienska hösten som klår vissa av sommarmånadernas lockelser. Mildare temperaturer, vacker natur och lugn är några av dem. Här är fem italienska platser att besöka i höst.

Italiens högsäsong är över för i år, men det betyder inte att du borde avskriva Italien som resmål under hösten.

Vill du ha sol, bad och glass på piren kanske sommaren är en bättre tid att resa, men vill du ha lägre priser, god mat och turistattraktioner nästan för dig själv så är hösten en perfekt tid att åka.

Fortfarande chans till värme

I oktober är det fortfarande varmt på många platser i Italien, med medeltemperaturer dagtid från 19 grader i Milano till 23 grader i Sicilien. Dessutom är det mindre folkmassor på turistorterna, och personalen är gladare när den värsta stressen är över.

I november är det kallare, men priserna på flyg och boende är ännu lägre. Nu har CNN listat fem platser att besöka i Italien under hösten.

1. Milano

Italiens modehuvustad ligger i de norra delarna av landet. Men storstadspulsen gör att det snarare kan vara jobbigt att besöka Milano under årets varmaste månader. På hösten kan du besöka kanalområdet Navigli eller strosa runt i det hippa kavarteret Brera utan att få värmeslag. Ett annat tips är att besöka Quadrilatero della moda, där alla lyxiga modebutiker ligger.

Navigli är ett mysigt område att besöka som turist.
Navigli är ett mysigt område att besöka som turist.

2. Sicilien

Långt söderut ligger ön Sicilien, och under tidig höst är det perfekt badtemperatur på vattnet. Många väljer att ta sig till stranden för ett dopp, men den som föredrar att kika på fornlämningar finns det gamla grekiska tempel från 800-talet före Kristus som är bättre att besöka när höstluften erbjuder lite mer svalka. Det finns exempelvis Temple of Apollo i hamnstaden Syrakusa på öns östkust, eller världsarvet fornminnesområdet i Agrigento på sydkusten.

På Sicilien finns det mysiga byar och fornlämningar.
På Sicilien finns det mysiga byar och fornlämningar.

3. Rom

Det finns turistattraktioner i Rom som är värda ett besök oavsett tid på året, som Colosseum eller Pantheon, men höstens färger kan göra besöket extra magiskt. Under tidig höst är träden fortfarande gröna och lummiga innan de övergår till höstfärger. En annan plats att uppleva Roms natur på är Villa Borghese i norra Rom. Överallt i parken finns fontäner, statyer, sjöar och sevärdheter. Så packa med dig en picknick och ta en paus från turistandet i storstaden.

Colosseum kan vara extra vackert under hösten.
Colosseum kan vara extra vackert under hösten.

4. Apulien

I södra Italien ligger regionen Apulien, Puglia på Italienska, på Italiens häl. Där finns pittoreska småstäder, klippor med utsikt över havet, stränder och en välkomnande befolkning. Många reser till området för dess mat. Lär dig tillverka mozzarella eller burrata, ta matlagningslektioner från en nonna (farmor) eller ät olivoljan från regionen. En annan populär aktivitet är att hyra cyklar för att åka runt mellan olivträden eller genom områdets många nationalparker. När temperaturerna sjunker under hösten kan det även passa perfekt för att vandra eller rida i nationalparkerna.

Apulien ligger på Italiens häl.
Apulien ligger på Italiens häl.

5. Amalfi och Capri

Få har undgått Amalfikustens lockelser. Den vackra kusten med byar på branta klippor lockar många under sommaren för att sola och bada. Men även under hösten är det värt ett besök för att uppleva det turkosa vattnet och de vackra gamla husen. Citroner är synonyma med området och det går att åka på turer för att se citronplantagerna och tillverkningen av limoncello eller citrongodis. Under hösten finns det många vackra vandringar att genomföra. Det finns bland annat ”The path of the gods” som är en sju kilometer lång rutt i Amalfi. Från vandringsleden kan du se ut över de många pittoreska byarna vid vattnet. Strax utanför Amalfikusten ligger jetsetön Capri, bara en kort båttur bort. Där finns det vandringsleder och otroliga utsikter från öns berg.

På Capri finns fantastiska utsikter.
På Capri finns fantastiska utsikter.
Publisert:

LÄS VIDARE