Ostron med klassisk schalottenlöksvinägrett 

Bli först med att rösta!

Enkel och smakrik förrätt

Thomas Sjögren, kock

Färska ostron med en klassisk vinägrett är en enklare att göra än vad man kan tro. Låt sockret och saltet dra ur saften ur schalottenlöken så ska du se att vinägretten blir magiskt god.

Med Thomas Sjögrens recept kommer du bli minglets mittpunkt!

Ostron med klassisk schalottenlöksvinägrett 

  • Ingredienser

  • 4 ostron
  • 1 bananschalottenlök
  • 2 msk strösocker
  • 1 nypa havssalt
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 1 msk vatten

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Färska ostron med klassisk schalottenlöksvinägrett.

LÄS VIDARE

Tillaga och äta ostron – så gör du

ÄMNEN I ARTIKELN

Thomas Sjögren, kock

Recept

Fisk och skaldjur

MER OM GODARE

Gratinerade ostron med vitlök och persilja

40 min

Pocherade ostron

2 h 25 min

Frasig rödtunga med sandefjordssås

1 h

Fänkål- och akvavitssill

30 min

Bakad torskrygg med örtig hollandaisesås

1 h 10 min

Ljumma havskräftor på salladsbädd

1 h

Thomas Sjögrens currysill

25 min

Senapssill smaksatt med whiskey och kaffe

20 min

Lagrad matjessill med nykokta betor och brynt smör

1 h

Årets kock har skapat Årets rätt

Uppsving för mackan: ”Blir helt ny upplevelse”

Asiatisk nudelbowl

45 min

”Sloppy Joe” med pulled vego

45 min

Baklava cheesecake med filodeg

Bönsoppa från Balkan med kryddig korv

1 h 15 min

Thai eggs son in law

40 min

Jianbing – kinesisk gatumat

50 min

Egg benedict med lax och pepparrotshollandaise

40 min

Krispig potatis med gremolata och smetana

45 min

Mästerkockens spicy lobster roll

15 min

Baka blåbärscheesecake utan ugn

45 min

Lättbakad hallongrottkladdkaka

30 min

Så gör du Adam Thulins finalförrätt

40 min

Sallad niçoise – fransk salladsklassiker

20 min