Ostron med klassisk schalottenlöksvinägrett
Enkel och smakrik förrätt
Färska ostron med en klassisk vinägrett är en enklare att göra än vad man kan tro. Låt sockret och saltet dra ur saften ur schalottenlöken så ska du se att vinägretten blir magiskt god.
Med Thomas Sjögrens recept kommer du bli minglets mittpunkt!
Ostron med klassisk schalottenlöksvinägrett
Ingredienser
- 4 ostron
- 1 bananschalottenlök
- 2 msk strösocker
- 1 nypa havssalt
- 1 dl rödvinsvinäger
- 1 msk vatten
Gör så här
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Gratinerade ostron med vitlök och persilja
40 min
Pocherade ostron





2 h 25 min
Frasig rödtunga med sandefjordssås





1 h
Fänkål- och akvavitssill
30 min
Bakad torskrygg med örtig hollandaisesås





1 h 10 min
Ljumma havskräftor på salladsbädd
1 h
Thomas Sjögrens currysill
25 min
Senapssill smaksatt med whiskey och kaffe
20 min
Lagrad matjessill med nykokta betor och brynt smör





1 h
Årets kock har skapat Årets rätt
Uppsving för mackan: ”Blir helt ny upplevelse”

Asiatisk nudelbowl





45 min

”Sloppy Joe” med pulled vego





45 min
Baklava cheesecake med filodeg





Bönsoppa från Balkan med kryddig korv





1 h 15 min
Thai eggs son in law





40 min
Jianbing – kinesisk gatumat
50 min
Egg benedict med lax och pepparrotshollandaise





40 min
Krispig potatis med gremolata och smetana
45 min
Mästerkockens spicy lobster roll
15 min
Baka blåbärscheesecake utan ugn





45 min
Lättbakad hallongrottkladdkaka
30 min
Så gör du Adam Thulins finalförrätt
40 min
Sallad niçoise – fransk salladsklassiker
20 min