Mustig fiskgryta med marockanska smaker

4,6 (15 röster)

Recept

Här sätter en marinad med bland annat den marockanska kryddan ras el hanout smak på den härliga fiskgrytan.
Recept av Markiz Tainton.

Mustig fiskgryta med marockanska smaker

  • Ingredienser

  • olivolja, smakrik
  • 8 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tomater, stora, tärnade
  • 1 röd paprika, urkärnad och skivad
  • 1 burk kikärter à 400 g, sköljda
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl koriander, färsk
  • 560 g torskfile, i portionsbitar
  • Marinad

  • 2 tsk ras-el-hanout
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 tsk kummin
  • 0.5 citron, juicen
  • 0.5 citron, i tunna skivor

Gör så här

Av: 

Aftonbladet

Härligt kryddig fiskgryta med marockanska smaker.
Stekpanna ø28 cm

Kockums

Stekpanna ø28 cm

639,20 kr799,00 kr

Läs mer

Till shoppen

LÄS VIDARE

Lammlägg med kikärter, oliver och couscous

ÄMNEN I ARTIKELN

Recept

Markiz Tainton – matkreatör

MER OM GODARE

Markiz Taintons härliga brunch

1 h 40 min

Markiz Taintons goda saffranssill

20 min

Markiz magiska topping på lasagne

Het apelsinsallad med panerad fetaost

35 min

Chiliolja som förhöjer smaken på allt

Vad ska du laga i helgen? Chatta med Markiz

Krämig lasagne med aubergine

1 h 30 min

Flankstek med ugnsbakad blomkål

1 h 15 min

Läs chatten om helgens godaste mat med Markiz Tainton

Så får du perfekt couscous som Markiz

”Jag vill göra julen magisk”

Senapsgriljerad lax

1 h 30 min

Bordssalt – så gör du livets salt

5 min

Lammlägg med kikärter, oliver och couscous

3 h 20 min

Koriander – så smakar den allra mest

9 goda recept med pumpa

Så väljer du rätt citroner i affären

25 min

Jordgubbssalsa – perfekt till grillat

20 min

Laga goda langos

1 h

Citronknepet som lyfter smakerna – på nolltid

15 min

Felet som alla gör med tomatpuré

Markiz knep för att lyckas med friterad fetaost

Så gör du en enkel skaldjursolja

35 min

Krossade brysselkål med rosmarin och salsiccia

45 min