Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor, friterad grönkål och äpple
Julskinka med friterad grönkål – ”En nätt rätt där grönkålen ger lite krispighet. Du ska inte bli proppmätt. Det ska vara behagligt att äta”, säger Årets kock Ludwig Tjörnemo.
Tunnskuren julskinka med picklade rödbetor friterad grönkål och äpple
Ingredienser
- 12 skivor julskinka, tunt skuren
- 1 rödbeta
- 1 grönkålsblad, stort
- 1 silverlök
- 1 rött äpple
- olja
Picklingslag
- 0.5 dl ättika
- 1 dl socker
- 0.5 dl vatten
- 10 nejlikor
Senapskräm
- 1 ägg
- 2 msk senap, av din favorit
- 5 msk rapsolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- salt
Gör så här
<div data-tipser-pid="5f10385b9c4ead0001f587ee" data-tipser-view="compact"></div>