Tre läckra recept på fyllda knyten
Dumplings eller gyoza är små degknyten fyllda med en god blandning av till exempel kyckling, fläsk, vego eller skaldjur. De kan ångkokas, stekas eller friteras.
Matkreatörerna från Sveriges Mästerkock, Sofia Henriksson och Wichudaporn Chaiyasaeng tipsar om sina favoriter.
Så lagar du dumplings hemma
I de här små degknytena hittar du fläskfärs smaksatt med ingefära och sesamolja, otroligt gott.
Stekta dumplings med kyckling
Tycker du inte om ångade dumplings kan du prova att steka dem. De får en härligt krispig yta. Perfekt att doppa i en god sojasås, säger matkreatören Wichudaporn Chaiyasaeng.
Gyoza – japanska knyten
Matkreatören Sofia Henriksson fyller sina gyoza med svamp och vitkål och en dipp som doftar härligt av sesamolja.
LÄS VIDARE
ÄMNEN I ARTIKELN
MER OM GODARE
Stekta dumplings med kyckling





30 min
Jennie Walldéns tips på lyxigare snabbnudlar
Här finns världens godaste mat
Fredagsmiddag – sju smaskiga rätter
Makalösa nachobrickan – med läckra tillbehör





1 h 10 min
Vegetarisk gryta – sex smakrika recept
5 goda rätter att laga i ugnen
Vegetarisk wok med grönsaker, svamp och ägg





30 min
Laxbollar med currymajonnäs
30 min
Vegobiffar – fem enkla recept
Fiskfärsburgare med rödlök och guacamole





35 min
Sidfläsk med potatis- och fänkålslåda





2 h 20 min
Kålpudding à la Tareq Taylor





1 h 30 min
Varma mackor i tre varianter





20 min
Laxpudding med smält smör och pepparrot





55 min
Sommargryta med milda smaker





25 min
Kikärtspannkakor – gott och enkelt
30 min
Majrova med brynt smör





40 min
Stekt fläsk med löksås





20 min
Pumpaplåt med chorizo
40 min
Tortillapizza med champinjoner och ost





15 min
Kyckling med krämiga dragonbönor
30 min
Kycklingwok med cashew och koriander





30 min
Torsk med himmelsk sås – endast 3 ingredienser





55 min